Açık Öğretim Lisesi YGS Formu Nasıl Doldurulur?

71
9.364 views

Siz Sordunuz: Merhabalar ben Açık Öğretim Lisesi Genel Kültür okuyorum durumum aktif ve ocakta ki sınavlara da gireceğim. Şu an 166 kredim var ve YGS, LYS sınavlarına gireceğim. Fakat sınav giriş formunun öğrenim bilgileri kısmında doldurmam gereken bazı kodlar var.(öğrenim durumu ve kodu, okul adı ve kodu, okul türü ve kodu, alan adı ve kodu, okul numarası vs gibi) acaba bu kodlara ne yazmam gerekir? YGS formu nasıl doldurulur.

Biz cevapladık: Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin YGS formunu doldurmadan öncelikle aşağıdaki bilgileri hatırlatmakta yarar görüyoruz. YGS Başvuru Süresi: 03-13 Ocak 2012 Tarihleri Arasında yapılacaktır. Sınav Tarihi ise: 1 Nisan 2012 Saat 10:00 da süresi 160 dakika olacaktır. YGS Sınav Ücreti olarak 35 TL yatırılacaktır.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Başvuru Tarihleri  24-30 Nisan 2012 arasında yapılacaktır.

  • LYS-1 Sınavı (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 16 Haziran 2012, 10.00, 120 dakika
  • LYS-5 Sınavı (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 16 Haziran 2012, 14.30, 120 dakika
  • LYS-4 Sınavı (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2012, 10.00, 135 dakika
  • LYS-3 Sınavı (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 23 Haziran 2012, 10.00, 120 dakika
  • LYS-2 Sınavı (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 24 Haziran 2012, 10.00, 135 dakika

LYS Sınav Ücreti (Girilmek İstenen Her LYS İçin Ayrı)  20 TL, Sınavsız Geçiş Ücreti  10 TL, Başvuru ve Tercihlerde Alınacak Ücret  3 TL, Sınav Ücreti T.C. Ziraat Bankası, Vakıfbank ,T. Halk Bankası ,Akbank ,Kuveyt Türk Bankalarına yatırılacaktır.

YGS BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI

YGS başvuru formunun Kimlik Bilgileri Alanının doldurulması ile ilgili genellikle bir sorun genelde oluşmamaktadır. Kimlik Bilgileri Alanındaki 1-10 arası maddeler Açık Öğretim Lisesine devam eden yada mezun olmuş öğrencileri tarafından bu maddeler nüfus kimlik belgelerindeki şekliyle birebir dikkatli bir şekilde dolduracaklardır.

blankblank

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız.

       Açık Öğretim Lisesi öğrencileri genelde en çok Öğrenim Bilgileri Alanındaki 11-18 maddelerinin doldurulmasında tereddüte düşmektedirler. Bu maddeler aşağıdaki şekilde doldurulacaktır.

blank 

 

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız.

11.   ÖĞRENİM DURUMU: Açık Öğretim Lisesine halen devam edip okuyanlar Öğrenim Durumu Bölümüne “Okul dışından ortaöğretimi bitirme sınavlarına giriyorum” yazarak yandaki kutucuğa 3 kodunu yazacaklardır. Geçen yıl mezun olup da herhangi bir yüksek öğretim programını kazanmamış olanlar (tercih yapmış olsalar bile) “Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra ÖSYM’ce yerleştirilmedim ve ön kayıtla kayıt olmadım” yazarak kod kısmına 4 yazacaklardır.

12.   OKUL ADI: Okul adına Açık Öğretim Lisesi yazılacaktır. Yandaki kutucuğa ise okuduğunuz ilin kodu yazılacaktır. Açık Öğretim Lisesinde her İl bir okul kabul edilmektedir. Bu sebepten her ilin kodu farklıdır. İlinizin okul kodunu görmek için buraya tıklayınız. Örnekte İstanbul ilinin kodu olan 349007 yazılmıştır.

13.   OKUL TÜRÜ: Bu bölüme tüm Açık Öğretim Lisesi öğrencileri “Lise Programı” yazarak yandaki kutucuğa 20024 yazacaklardır.

14.   ALAN ADI: Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Alan adı maddesine öğrenim gördüğü Alan adı ve kodunu yazacaklardır.Örnekte Genel Kültür Alanı ve kodu olan 3283 yazılmıştır. Açık Öğretim Lisesi Alan isimleri ve kodları şu şekildedir;

ALAN ADI                    KODU
Genel Kültür                 3283
Fen Bilimleri                 1595
Sosyal Bilimler             2425
Türkçe Matematik         3303
Yabancı Dil                   2761
Alansız (Alan Yok)        9009

15.   OKUL NUMARASI: Açık Öğretim Lisesi öğrenci numaranız yazılacaktır.

16.   BİTİRME YILI: Mezun öğrenciler mezun olduğu yılı yazacaklardır. Açık Öğretim Lisesine devam eden öğrenciler ise bu maddeyi boş bırakacaklardır.

17.   NOT SİSTEMİ: Açık Öğretim Lisesinde 100′ lük not sistemi uygulandığından bu maddedeki 100’lü seçenek işaretlenecektir.

18.   DİPLOMA NOTU: Mezun olan öğrenciler diploma notunu, devam eden öğrenciler ise bu maddeyi boş bırakacaklardır.

 

Sınava İlişkin Bilgiler Alanındaki 18, 19 ve 20 maddeler aşağıdaki hususlar dikkate alınarak doldurulacaktır.

blank

 

 

19.   YGS’ye GİRME İSTEĞİ: Sadece sınavsız geçişe başvuracaklar hariç herkes YGS’ye girmek istiyorum seçeneğini işaretleyecektir.

20.   YGS SINAV MERKEZLERİ: Bu maddede yer alan sınav giriş yeri tercihlerinde ÖSYM geçtiğimiz yıl yaptığı eksikliği tekrar yapmayarak büyük ilçe merkezlerini de sınav merkezi olarak belirlemiş durumda. Koşullarınıza uyan yerleri kodlarıyla birlikte yazacaksınız. Kodlar için buraya tıklayınız.

21.   ASKERİ OKULLARA GİRİŞ İSTEĞİ: Bu maddede yer alan Askeri Okullara Girme İsteği Seçeneği bir zorunluluk değildir. Amaç sadece istatistiki veri toplamaktır. Yani orayı işaretleyenler için askeri okullara başvurma zorunluluğu olmadığı gibi işaretlemeyenler de bu haklarından vazgeçmiş sayılmazlar. Askeri okul başvuruları daha sonra özel olarak yapılacaktır.

YGS formunun 22. madde ve sonraki maddeler genel olarak adayların sıklıkla hata yaptıkları maddeler olmadığı için örnekleme yapmadık. Ancak buna rağmen adres yazımınıza dikkat etmeniz şiddetle tavsiye ederiz.

blank

 

 

 

 

 

 

 

Bu YGS formunun hazırlanmasında emeği ve büyük katkıları olan İLAYDA AÇIK LİSE DERSHANESİ Rehberlik Hocası sayın Ayşe Yılmaz‘a teşekkür ederiz.

71 YORUMLAR

  1. Açık Öğretim lisesini daha önceki yıllarda bitirmiş olanlarda

    öğrenim Durumu = Bir OrtaÖğretim Kurumunu Bitirdikten Sonra OSYMC Yerleştirilmedim ve Ön Kayıtla Kyıt Olmadım – 4

    Okul Adı = Açık Öğretim Lisesi
    manisa da oturduğum için okul kodu – 459005

    Okul Türü = Lise Programı Kodu = 20024

    Alan Adı = Genel Kültür Kodu = 3283

    bu şekildemi doldurmamız gerekiyo

    • Okul numarası muhakkak yazılmalıdır. Okul numaranızı Açık Öğretim Lisesi irtibat bürolarından her hangi birine TC kimlik numaranızı bildirerek öğrenebilirsiniz. Yada bize sorun cevaplayalım linki ile TC kimlik numaranızı bildirirseniz size okul numaranızı geri maille bildiririz. Bize özel mesaj atmak için buraya tıklayınız.

  2. Bu arada 2009 yılında AÖF de işletme bölümü okuyup bırakmıştım yinede

    Öğrenim durumuna – Bir Orta Öğretim Kurumunu Bitirdikten Sonra OSYM’ce Yerleştirilmedim ve Ön Kayıtla Kayıt Olmadım

    belirtmem gerekiyo ?

    yada başka seçenek mi bildirmem gerekli…

    bu arada ilgi ve alakanızdan dolayı teşkkrler..

  3. adminim çok fazla çelişkide kaldım

    2009 yılında aöf kayıt yaptırdım 2011 son günlerinde kayıt sildirdim…

    Öğrenim Durumu = Yüksek Öğretimden Kaydım Silindi Kod = 8

    diye mi belirtmeliyim…

    Diğer okul adı – okul türü vs… doldurulması gereken yerleri

    mezun olduğum liseye göre mi doldurmalıyım..

    • Öğrenim Durumu = Yüksek Öğretimden Kaydım Silindi Kod = 8 yazacaksınız.
      Diğer okul adı – okul türü vs… doldurulması gereken yerleri mezun olduğunuz liseye göre dolduracaksınız.

  4. lise 1den terkim sınıfta kaldım denedim yine olmadı…şimdi açık lise okumak istiyorum 25 yaşındayım geç kaldım keşke o zaman yapsaydım..formu nerden bulabilrim ne yapmam gerekli_?

  5. iyi günler hocam ben aöl okuyordumda ygs ilgili bir bilgi almak istiyodumda aöl okuyan insanların ygs sınavına girebiliyormu yoksa sadece normal okullarda okuyan öğrencilermi girebiliyor mu acaba benim kredim 24 olarak görünüyor sistemde 102 kredi olunca ygs ve lys sınavlarına giriliyormuş galiba sizde bi açıklık getirirseniz çok sevinirim

  6. bn ack lise öğrencisyim 32 alan toplam 125 kredim var mezun olmadan lys ve ygs sınavına girebilirmiyim aolde okudum dönem 2 görnüyor ancak yüzyüze egitimde 3″üncü sınıfa geçtim lütfen acil cevap verin

  7. slm aöl genel kültür alanının seçeceği bölümler nelerdir ben okul öncesi öğretmenliği düşünüyorum ama olabilirmi bilgi verriseniz sevinirim

  8. merhaba ben lise son sınıftan okulu bıraktım sonra açık liseye yazılıp bitirmek istedim ilk dönemi okudum ve sınavlarına girdin yanlız ikinci döneme gidemedim malesef sormak istediğim açık öğretime tekrar kayıt yaptırsam kaldığım yerden yani ikinci dönemden devam edebilirmiyim.. şimdiden çok teşekkür ederim

  9. 13 eylülde aol lisesine yazıldım ama kayıt hala onaylanmadı bir sorun oldugu içinmi yoksa ankaradan gelcek onayımı beklemem lazımm ? yardım ederseniz sevinirim

  10. merhaba ben lise 4. sınıf öğrencisiyim bu yıl ygs sınavına hazırlanıyorum lys sınavına girmeyi düşünmüyorum, okul çok zamanımı alıyo, örgün eğitimden ayrılıp son sınıfı açıktan okuyabilir miyim yani sınava da daha sıkı hazırlancağımı düşünyrum ne yapmalıyım sistem nasıl işliyo, kredi sistemleriyle ilgili bir bilgim de yok, başvurular hala devam edyo mu ? yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler…

  11. ya ben parayı bankaya yatırdım ancak okuldaki müdür yardımcısı cenazeye gitmiş yaın yapabilir miyiz yoksa aynı gün yapmak zorunlu mudur acil ????

  12. yeni kayıt yaptırdım ama 1 aydır aktif olmadı ne yapmam gerekiyor yardım edin kayıt yaptırdığım okula falanmı gitmem gerekiyor ??

  13. merhaba benim bikaç sorum olucaktı. ben 4 yıllık fen bilimleri bölümünü okuyodum fakat 3. sınıfta okulu bıraktım sonra aöl devam etmeye başladım. önümüzdeki 1.dönem sınavları için kayıt yenileme yaptım ve hocalar alanımı genel kültüre çevirmem gerektiğini söylediler çevirdim. alanımı değiştirdikten sonra hiç bir zorunlu dersim kalmadı mezun olduğumu söylediler ama yinede ocak sınavına sınavlarını veremezsem bile girmem gerektiğini söylediler. ben şimdi 1. dönem sınavına girmesem bir sorun olurmu? birde bu genel kültür alanında yerleşebileceğim üniversitelerin vede mesleklerin kısıtlı olduğunu söylediler alan değiştirmekle iyi mi yaptım kötümü bilmiyorum kafam çok karıştı. ygs ve kpss sınavlarına girebilirmiyim?

  14. merhaba benim durumum şu anda böyle acaba ygs başvurabilirmiyim?

    Öğrencilik Durumu : AKTİF
    Toplam Dönemi : 7 AOL’de Okuduğu Dönem : 1
    Toplam Kredi : 122 Alan Kredi : 0
    Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR

  15. meraba ben murat açık lise okuyorum ocak ayında 7 dönem oluyor toplam kredim 96 alan 15 neyapmam gerek lütfen bi bilgi iletin teşekür edrim iyi günler

  16. Merhaba. Ben geçen sene aöl öğrencisiydim. ygsye girdim ama tercih yapmadım. bu sene yine gircem ve mezun durumundayım şuan. diplomamı aldım. bu seneki ygs başvurunu internetten yapabiliyormuyum yoksa herhangi bi liseye gidip mi başvuru yapmalıyım?

  17. açıköğretim lisesi mezunuyum..hiç üniversite sınavlarına girmedim..bu sene giricem..kafamı kurcalayn şey öğrenim durumu kısmına ne yazacagım??? mezun oldugumu ve daha önce üniversite sınavına girmeyince o kısım nasıl doluyor?? arkadaşlar yardım edin

  18. merhaba ben açık lise okuyorum şu an 103 kredim var diğer sene ocakta mezun olacağım bu senede ygs sınavına kayıt oldum dershaneye gidiyorum mezun olmadığım için okul puanı gelacekmi mezun olmadığım içinde herhangi bir üniversteye gidebilirmiyim ve ek sınavın nasıl olduğunu ben bilmiyorum eger eylülde olan ek sınava girersem ayriyeten belki eylülde mezun olabilirim bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

  19. ben ilk okulu bitirdim liseyi dışarıdan okumak istiyorum fakat ilkokul diplomam yok lise soununda ikiside verilecekmiş diplomasız liseyi dışarıdan okuyyabilir miyim?

    • İlkokul 5 mezunu iseniz, öncelikle açık ortaokulu bitirmeniz gerekir. 8 senelik ilköğretim okulu mezunu iseniz AÖL’e kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak diploma yada diploma yerine geçen belge olmadan kayıt yaptıramazsınız. Bitirdiğiniz okuldan diplomanızı alabilirsiniz.

  20. aöl de okuyorum.. ekimde 18 olacağım… alansız öğrenim görüyorum ve 110 kredim var bu seneki 3 sınavada gireceğim ek sınavada girersem kesin mezun olacağım…. ancak üniversite ile ilgili hiç bir bilgim yok ünüversite kazanmak için ne yapmam lazım ösys ye mi gireceğim peki hangi ünüversiteyi kazandığımı nasıl öğreneceğim …? yardım edin…!

  21. ben siteyi baya bi araştırdım ama şunu bilmiyorum ….. ygs ye girdim diyelim neyi nasıl kazanmış olacağım lütfen yardımcı olun ….. bir de üniversiteye giderek mi okumak daha iyi yoksa açıktan okumak mı bunu da söylerseniz çok memnun olurum

    • Öncelikle YGS sınavına giriyorsunuz, 180 puan barajını aşarsanız isterseniz LYS sınavlarına girebilirsiniz. Aldığınız puana göre tercih yapıyorsunuz. YGS sınavı ile 2 senelik yüksekokullara ve AÖF bölümlerine, LYS sınavı ile 4 senelik Üniversitelere girebilirsiniz.

CEVAP VER